Trucuri pentru a-ți amenaja casa în această vară
Cu cât mai luminoase, mai multe culori și mai deschise sunt posibile cu mici modificări pe care le puteți face cu ușurință. Astăzi vă dezvăluim secretele și cele mai bune trucuri de amenajare interioară pentru a vă lumina și împrospăta casa în această vară.
Lunile de vară sunt cel mai bun moment pentru a schimba aspectul casei în care locuim. Dacă ne reînnoim garderoba odată cu schimbarea anotimpului, de ce nu ar trebui să facem la fel și cu casa? Vara este acel moment al anului în care am putea face o mică schimbare, ceva nou care să adauge puțină viață și prospețime în acasă.
Un restyling rapid este modalitatea ideală de a vă casa. Indiferent de stilul Dvs. de amenajare sau tipul de casă, puteți face multe schimbări care vă vor împrospăta casa.
Pernele
Câteva perne bine alese pot transforma atmosfera oricărei camere. Pentru aceasta vă recomandăm sa aveți pe canapea perne cu o culoare neutră sau de bază, dar și alte fețe de pernă pe care să le schimbați în funcție de anotimp. A avea o serie de mai multe fețe de pernă cum ar fi cele din din catifea, lână, țesături, este o modalitate excelentă de a le schimba în funcție de anotimp.
Lumina
Lumina este un element cheie al designului interior. Iluminarea perfectă are un impact enorm asupra designului oricărei încăperi, indiferent de stil și dimensiune. Dacă, totuși, nu poți face modificări majore la sistemul electric, există mici ajustări pe care le poți face. În primul rând, verifică-ți becurile și asigură-te că ai un iluminat confortabil, nimic prea rece. Pe lângă lumina ambientală, luați în considerare adăugarea unor lămpi suplimentare precum lămpile de podea sau lămpile de masă.
Pentru perioada de vară, ia în considerare achiziționarea unei lămpi cu led reîncărcabilă pentru a-ți lumina și spațiul exterior. Aceste lucruri mici fac o diferență uriașă în determinarea stării de spirit de seară a casei tale.
Iubești culorile vibrante?
Nu ezitați să le folosiți când vine vorba de a decora casa pentru sezonul de vară. Culoarea este o modalitate excelentă de a-ți menține spiritul ridicat, chiar și atunci când căldura te lăsa fără puteri. Cel mai simplu mod de a vă renova este să obțineți o nouă perspectivă cu accente de culoare. Folosește-le pentru a obține puțină vitalitate prin unele elemente de decor precum vaze, lumânări, cuverturi de pat, fete de masa, vesela, huse de perne.
Covoare din fibre naturale
Trecerea de la un covor de lână la un covor din fibre naturale, adaugă instantaneu o notă de vară oricărui mediu și va oferi un confort deosebit în perioada călduroasă. Vara, fibrele naturale precum bumbacul, ratanul, rafia, sisalul, cânepa, iuta și covoare din bambus sunt ideale. Aceste tipuri de covoare oferă imediat o senzație naturală, de asemenea, sunt ieftine și pot fi ușor rulate și depozitate în subsol sau garaj pentru a le scoate doar în lunile de vară.
Perdelele
Dacă perdele sunt groase, întunecate și grele, este timpul să le înlocuiești cu țesături mai ușoare și aerisite. Ai nevoie de mai multă lumină și de o senzație de prospețime în casă pe perioada verii.
Folosiți materiale naturale
Fibrele naturale nu sunt doar mereu în tendințele de design interior datorită stilurilor Boho Chic si Scandi-Boho, dar sunt și cel mai bun „machiaj” folosit de designerii de interior pentru a renova casa. Arată grozav în orice mediu, doar găsește un puf sau un fotoliu, un covor sau o lampă. Aproape întotdeauna le vei găsi la un cost mic și le puteți înlocui oricând doriți. Apropo de pufurile din fibre naturale, acestea vor da un aer total reînnoit zonei de zi precum și vor crea zone noi, mai informale, care vor încuraja sociabilitatea. În ceea ce privește lămpile, înlocuiți doar abajururile cu altele din materiale naturale, astfel încât mediul să arate diferit. Este la fel de simplu ca deșurubarea unui bec și în câteva minute vei avea lămpi noi!
Amestecul corect dintre nou și vechi
Există această prejudecată larg răspândită, conform căreia, în amenajarea unei camere totul trebuie să fie nou sau totul trebuie să fie antic, în funcție de faptul că vrei un stil modern sau clasic. Nimic mai greșit! Amestecul de vechi și nou este cel mai bun mod de a adăuga personalitate și de a renova orice cameră, indiferent de stil. Asadar, pentru un restyling ușor fără intervenții de zidărie și renovări ce urmează a fi făcute în aceasta vară, vă recomandăm să înlocuiți cel puțin un mobilier nou cu unul vechi sau invers. Prin antichitate nu înțelegem că trebuie să fie antichități, este suficient să ai o piesă de mobilier veche sau de epocă, luată poate dintr-o piață de vechituri.
Adaugă plante
Plantele cu frunze late, cum ar fi ficus lyrata, monstera, vor da o mare senzație de prospețime în fiecare colt al casei. Dacă nu ai degetul mare verde, cactușii și suculentele sunt la modă. Există multe tipuri și dimensiuni și sunt foarte decorative. Încearcă sa faci o compoziție din trei, care sa fie așezat într-un colt din living. Sunt excelente și pentru a ilumina o masă consolă în hol.
Faceți mutări
Dacă doriți să vă renovați casă fără să cumpărați ceva nou, mutarea obiectelor pe care le dețineți deja este cel mai simplu mod de a vă împrospăta casă. Schimbarea unor accesorii de amenajare precum mese, scaune, tablouri și alte obiecte din dormitoare la bucătărie sau sufragerie, din living la terasă sau invers, da o nouă viață casei tale fără niciun cost.
Reordonați biblioteca
Stilul casei noastre depinde foarte mult de mediul general. Uneori, toate spațiile noastre de care au nevoie este o aranjare și puțină dezordine. Prea mult supraîncărcă spațiul și îl va face să pară mai aglomerat decât este în realitate, așa că urmărește întotdeauna un echilibru bun între decor și ordine. O poți face mai ales pornind de la una dintre cele mai bogate piese de mobilier, precum biblioteca.
Puțină ordine și mici modificări ale cărților și obiectelor de pe bibliotecă pot aduce un adevărat suflu de înnoire. Folosiți coșuri sau cutii, aceste elemente mici sau discrete vă vor ajuta să reduceți dezordinea vizuală. Adaugă ici-colo plante mici, obiecte albe sau deschise la culoare, elemente din fibre naturale sau lemn deschis. Pentru a adăuga luminozitate, ați putea folosi un truc pe care îl vedem adesea în emisiunile TV americane: întoarceți spatele cărților, în special ale celor cu coperți mai întunecate. Pe un raft poți pune și un obiect din sticlă, care reflectă mai multă lumină.