5 sfaturi de Feng-Shui pe care le poți aplica ușor în locuință

5 sfaturi de Feng-Shui pe care le poți aplica ușor în locuință

Feng-Shui înseamnă literal „Apă-Vânt” în limba chineză și este o filozofie orientală veche care se concentrează pe obținerea unui echilibru între diferite elemente, poziționându-le într-un mod care optimizează energia spațiului și a lucrurilor, „chi”. În materie de design interior, Feng-Shui înseamnă mai degrabă a scăpa de dezordine și a rearanja mobilierul existent, mai degrabă decât a rămâne la un stil de amenajare specific.

Principiile pe care se bazează Feng-Shui sunt cele legate echilibrul între elementele naturii, lemn, metal, apă, pământ și foc, din filosofia chineză, iar beneficiile lui sunt legate de sentimentul de pace și de armonie, senzația de conexiune cu natura, frumusețea simplității dată de spațiul curat și aerisit. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma ușor pentru a potența energia bună a spațiului în care locuiești.

1. Scapă de obiectele și decorațiunile inutile!

Minimalismul se află în centrul unei locuințe amenajată după principiile Feng-Shui. Dezordinea și supraaglomerarea stau în calea curgerii energiei bune, afectând fluxul acesteia și echilibrul casei.

De aceea, cel mai bun mod de a activa Feng-Shui-ul este curățenia și ordinea, aceasta implicând îndepărtarea lucrurilor de prisos, de la haine pe care nu le mai porți, la cadouri neinspirate primite de-a lungul timpului, la decorațiuni deteriorate sau care nu te mai încântă și pe care nici nu le mai observi. Abia după acest proces poți trece la rearanjarea mobilierului.

2. Optează pentru linii simple în mobilier!

Decorațiunile complicate, mobila masivă și excesiv ornamentată nu asigură un flux bun al energiei, așa că, fie că elimini anumite piese de mobilier care ocupă spațiu și nu își dovedesc utilitatea, fie că începi de la 0, prin achiziția de mobilier simplu, adaptat suprafețelor de care dispui, claritatea liniilor și luminozitatea nuanțelor ar trebui să primeze.

Paleta de culori Fenh-Shui

3. Paleta de culori Fenh-Shui

Pentru a adapta paleta de culori din casă la cele cinci elemente ale naturii din filosofia chineză, optează pentru nuanțe naturale precum: maroul și verdele lemnului, griul și albul metalului, tonuri de pământ precum galben, portocaliu și bej, nuanțe de albastru și bleu ale apei, roșul aprins al focului.

4. Utilizează elemente vii!

Nu uita să aduci la viață elementul lemn cu plante reale. Acestea îți vor spori simțul echilibrului prin purificarea aerului, atât pentru că îți oferă oxigen, cât și pentru că vor absorbi toxinele și poluarea electrică cauzată de aparatele tale. Ai grijă la acest element însă, întrucât prea multe plante ar putea ajunge să producă dezordine. O soluție la îndemână este să alegi mai puține, dar mai mari.

Lumina naturală

5. Lumina naturală

La prima vedere, ferestrele par să pună o problemă, deoarece implică două aspecte contrastante în Feng-Shui: pe de o parte, lumina și aerul trebuie să pătrundă în casă, pe de altă parte, energia casei nu trebuie să se risipească în exterior.  Trucul este să optezi pentru perdele transparente care să lase multă lumină să pătrundă, păstrând în același timp energia în interiorul casei tale.

Feng-Shui nu este un stil distinct în amenajările interioare, ci mai degrabă o modalitate de a-ți rearanja cele mai importante obiecte. În cadrul acestui curent, sunt considerate benefice anumite elemente precum: plantele mari, spațiile aerisite, elementul apă (fântâni arteziene decorative, un acvariu etc.), un covor cu mesaj pozitiv la intrarea în casă, lumânări și folosirea dispozitivelor de aromaterapie.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici