Cum îți poți depozita eficient lucrurile într-un apartament mic

Cum îți poți depozita eficient lucrurile într-un apartament mic

Lipsa spațiului este eterna problemă cu care se confruntă locatarii unui apartament mic. Fie că apar sau nu membri noi în familie, să viețuiești pentru mai mult timp într-o garsonieră sau un apartament presupune acumularea permanentă a unor noi obiecte, pe care va trebui să le depozitezi undeva. Ideal este ca acestea să nu fie vizibile și să aglomereze spațiul, și așa mic, al locuinței. Este unul dintre aspectele pe care clienții unei firme de design interior le evidențiază cel mai adesea în fața unui specialist în amenajări interioare, așteptând soluții.

Iată câteva dintre trucurile pe care le poți folosi pentru depozitare atunci când locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament cu suprafață mică.

Lada sau sertarul de sub pat

Dormitorul tău ar trebui să arate ca un refugiu paradisiac, nu ca un dulap de depozitare. Dacă ești în căutarea unor modalități de a elibera spațiul de pe podeaua din dormitor, ar trebui să iei în considerare zona de depozitare de sub pat. O poți folosi pentru a așeza lenjeria de pat suplimentară sau conținutul unui dulap, pe care să îl dezafectezi.

Un taburet confortabil cu spațiu de depozitare în interior

Când încerci să obții un spațiu de stocare suplimentar în locuință, ia în considerare piese de mobilier care se pot folosi și ca unitate de depozitare. În această categorie intră un taburet, o băncuță confortabilă sau o măsuță de cafea cu spațiu de depozitare în interior.

Rafturi și etajere încorporate în perete

Cu rafturi și etajere construite direct în perete, ai avantajul de a folosi la maximum un perete fără fereastră, fără să te mai preocupi de achiziția de mobilier, de corpuri de bibliotecă sau rafturi care pot ocupa spațiu prețios.

Combină spații închise cu spații deschise de depozitare

Când iei în considerare opțiunile de depozitare pentru un apartament, ar trebui să alegi un amestec de soluții de depozitare deschise și închise. Cele mai interesante obiecte, cum ar fi cărți, servicii din porțelan pentru ceai și cafea, accesorii  ar putea să stea la vedere, în timp ce articolele vestimentare, prosoape, lenjerii, conserve și alte elemente mai puțin arătoase se vor păstra în spatele ușilor închise.

Folosește rafturile pentru cărți pentru a împărți spațiul

Rafturile deschise pentru cărți, care se pot accesa de pe ambele laturi nu trebuie să stea neapărat la perete. Ele pot fi utilizate pentru a împărți în două spațiul unei camere, delimitând, de exemplu, zona de relaxare, lectură și cafea, de zona de lucru, în care se află biroul.

Fiecare colț trebuie valorificat

Sunt spații într-o locuință care nu permit nici amplasarea de mobilier, nici circulația persoanelor. Acestea pot fi folosite ca locuri de depozitare, în care obiectele ar putea fi așezate în cutii suprapuse, special achiziționate în acest scop.

Respectând aceste sfaturi simple și schimbându-ți puțin perspectiva că depozitarea trebuie să fie ceva incomod și inestetic, poți valorifica spațiul dintr-o garsonieră sau un apartament mic, adăugând în același timp o notă personală, prin culori, forme și texturi inedite ale obiectele în care îți păstrezi lucrurile.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici