Cum alegi culoarea potrivita pentru camera copilului tau?

Cum alegi culoarea potrivita pentru camera copilului tau?

Culorile au potentialul de a induce sau amplifica stari de spirit, de a inspira si de a calma. O parte dintre oameni sunt atrasi de nuante intense sau combinatii de culori si modele, in vreme ce altii mizeaza pe palete cromatice pastelate, care nu ies in evidenta si care promoveaza echilibrul. Preferintele se schimba odata cu varsta, iar psihologii au analizat intens ce importanta are culoarea peretilor din camera copilului pentru dezvoltarea armonioasa a acestuia.

Starea de spirit a unui copil este usor influentata de elementele din mediul inconjurator, inclusiv de culorile din camera in care isi petrece mare parte din timp. In prezent, parintii pot alege dintr-o multime de culori, insa alegerea trebuie facuta dupa o cercetare amanuntita.

Cum se alege inspirat culoarea pentru peretii din camera copilului?

In linii mari, se recomanda ca schema de culori din camera copilului sa reflecte un echilibru intre nuantele deschise si cele intunecate. Culorile deschise promoveaza optimismul si creeaza un sentiment de siguranta, in vreme ce tonurile inchise pot sa distraga atentia si chiar sa afecteze tiparele de somn.

Un alt sfat pentru parintii care se afla in curs de renovare sau amenajare a camerei copilului este sa evite vopsirea peretilor si a tavanului intr-o singura culoare. Copiii sunt greu de impresionat, iar folosirea unei singure culori poate genera plictiseala, monotonie si chiar senzatie de claustrofobie.

Trebuie gasit un echilibru si intre tonurile calde si tonurile reci. Multi inclina spre tonurile calde, pentru ca ajuta la crearea unei stari de confort si unei atmosfere primitoare. Totusi, unele nuante sunt cunoscute pentru faptul ca stimuleaza mintea – in timpul zilei, este cu siguranta un avantaj, insa nu acelasi lucru se poate spune si noaptea.

Care sunt culorile cel mai des utilizate pentru camera copilului

Care sunt culorile cel mai des utilizate pentru camera copilului?

Inainte de a decide cum vor vopsi peretii si plafonul din camera copilului, este bine ca parintii sa stie ce simbolizeaza cele mai folosite culori si cum pot sa afecteze starea de spirit a celui mic:

1. Verde

Nu este de mirare ca verdele ocupa un loc fruntas la acest capitol, fiind una dintre culorile ce promoveaza linistea, calmitatea si echilibrul. Se pare ca aceasta culoare imbunatateste concentrarea, astfel ca se foloseste inclusiv in scoli, pentru a stimula performanta copiilor;

2. Albastru

Simbol al calmitatii, culoarea albastra poate fi o alegere buna pentru vopsirea camerei unui copil care se confrunta deseori cu stari de agitatie si crize de furie. Atat in cazul culorii verde, cat si pentru albastru, se recomanda alegerea unor nuante mai deschise, intrucat cele inchise pot atrage senzatia de deprimare si nu sunt tocmai ideale pentru camera unui copil;

3. Rosu

Culoarea rosu intens este asociata cu energia si entuziasmul, dar este indicat sa fie utilizata ca nuanta de accent si nu folosita pentru vopsirea unuia sau mai multor pereti intregi, intrucat poate declansa agresivitate;

4. Portocaliu

Portocaliul este o nuanta care inspira bucurie si care incurajeaza socializarea. Copiii a caror camera este vopsita in portocaliu tind sa fie mai comunicativi si increzatori. O nuanta deschisa poate fi utilizata pentru vopsirea intregii camere sau in combinatie cu alte culori.

Detaliile sunt mai mult decat importante atunci cand vine vorba despre amenajarea camerei copilului. Schema de culori din aceasta incapere trebuie sa emane pozitivitate, sa promoveze un somn odihnitor si sa imbunatateasca abilitatea de concentrare.

Servicii de design interior Timișoara


Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici