Inspirație și idei – amenajări interioare apartamente. Esteticul și practicul, echilibrul delicat

Inspirație și idei – amenajări interioare apartamente. Esteticul și practicul, echilibrul delicat

idei amenajare apartamentEști gata să spui adio trendurilor brutaliste și industriale? Nu ți s-a potrivit stilul countryside, dar adori un vibe minimalist, însă cel scandinav nu este conform gusturilor tale? Intră, atunci, în lumea japandi! Acest stil a devenit din ce în ce mai mai popular și a luat lumea val-vârtej prin eleganța sa subtilă, fiind o combinație inovativă. 

Află în acest articol cum îl poți aduce în căminul tău și descoperă idei amenajari interioare apartamente.

Ce este japandi?

Japandi este noul trend de interior design ce îmbină două culturi ce au avut un impact asupra lumii estetice. Este vorba despre cel japonez și cel scandinav. Este un aspect minimalist, dar totodată confortabil și primitor, perfect pentru case și apartamente.

Aspectul acestuia se bazează pe aspectul elegant al liniilor drepte, dar și funcționalitatea spațiului aranjat. El ia din atenția japoneză asupra simplității și îl așterne asupra confortului scandinav, pentru a se întruni într-un trend ce va fi pe gustul multor iubitori de minimalism. Japandi este stilul perfect pentru cei ce prefera o atmosferă relaxantă, sofisticată, dar totuși simplă. Cheile principale acestui stil sunt:

  • Minimalismul: baza eleganței și simplității – el conferă camerei o senzație de libertate, lipsită de dezordine. De regulă, mobila minimalistă nu are detalii și se axează aproape excesiv pe linii drepte, controlate, pentru a da un aspect rigid.
  • Materialele naturale: deseori vei întâlni materiale naturale ce sunt puse în evidență în camerele japoneze. Fie vorba de lemn sau piatră, textura acestora joacă un rol vital în balansul dintre elementele camerei și echilibrează culorile alese. Japandi funcționează cu unicitatea în minte, iar tocmai datorită acestui ghid, nicio cameră nu va fi exact la fel. Nici un decor nu se va repeta. Natura este la ea acasă.
  • Culori neutre: Din punct de vedere al paletei, japandi este restrictiv, fiind un stil neutru. Cei ce optează pentru el se pot îndrepta spre culori precum bej, alb murdar, sau culori pământii plăpânde precum marouri sau verde închis. Negru este folosit deseori ca și accent pentru a crea un contrast de efect.
  • Lumina naturală: la pièce de résistance. Fără lumină aspectul nu va fi la fel. Camerele japandi strălucesc sub o lumină difuză subtilă. 

Alege dichisul și eleganța

Te-ai decis să-ți renovezi apartamentul sau casa? Alege serviciile noastre! Fie că ai dori un stil cu totul inedit pentru casa ta sau să faci un upgrade la ce ai deja, noi îți oferim diferite servicii de pe care tu să profiți. Echipa Studio West Concept se poate ocupa de orice nevoie, de la conceperea unei camere și proiectarea acesteia, la execuția de mobilier la comandă. De asemenea, te vom putea îndruma la fiecare pas pentru a atinge rangul de artă în casa ta.

Atunci când e vorba de design, noi îți punem la dispoziție experți în toate domeniile de interior design pentru ca ei să te ajute să-ți realizezi visul. Consultă un stilist sau colaborează cu un proiectant și privește cum viziunea ta se trezește la viață. Hai să discutăm despre noul tău concept!

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici