Despre amenajarea unui apartament de lux. Sfaturi și idei pentru îmbinarea confortului cu eleganța

Despre amenajarea unui apartament de lux. Sfaturi și idei pentru îmbinarea confortului cu eleganța

Există o simplă întrebare pe care trebuie să o punem atunci când vine vorba de lux: cum evităm kitsch-ul? Astăzi, deseori linia dintre lux și kitsch este din ce în ce mai subțire, iar de aceea trebuie să prezentăm și răspunsul – echilibrul.

Prin echilibru, putem evita kitsch-ul atunci când ne axăm înspre un design de interior luxos. În primul rând, trebuie să explicăm ce presupun termenii lux și kitsch. Luxul, pe scurt, arată scump, elegant dar fără a fi încărcat din punct de vedere vizual. Poate oferi spații goale intenționate pentru a pune în evidență opulența dintr-un punct de focus. Kitsch-ul, pe de altă parte, reprezintă designurile stridente, aglomerate, care deseori creează o cacofonie estetică. Folosit cu grijă, poate fi o alegere validă, însă este precum o sabie cu două tăișuri.

Așadar, în acest articol, vom explora elementele de decor pentru amenajari apartamente de lux.

Stiluri populare pentru a comunica luxul

Știți zicala “money talks, but wealth whispers (banii vorbesc, însă averea șoptește)”? Acest lucru se aplică în toate aspectele estetice ale artei – fie vorba de fashion, de design de interior sau de lifestyle. Atunci când ne dorim să atingem un aspect luxos, ne axăm pe conceptul de less is more, adică puținul pe care îl afișăm trebuie să comunice cât mai mult, într-un stil cât mai simplist. De aceea, stilurile luxury se inspiră din perioada interbelică a istoriei.

Art Deco, New Empire, Glam și Hollywood Regency sunt câteva nume de stiluri care aparțin termenului umbrelă luxury, după care te poți inspira. Paleta de culori al acestora este versatilă, însă tăcută – cuprinde nuanțe subtile, neutre, deseori întunecate. Ce au toate acestea în comun, pe lângă coloristică?

Materialele care vorbesc de la sine

Indiferent de stil, cel mai probabil vei întâlni materiale de calitate, rezistente în timp, dar costisitoare. Așadar, marmura, lemnul solid și metalele se îmbină în combinații subtile, pe care cunoscătorii le-ar recunoaște imediat ca fiind calitative.

De exemplu, sufrageria unui apartament de lux poate avea un candelabru aurit, cu aplicații de cristal, care să fie pus în evidență de simplitatea mobilei. Culoarea auriu se va regăsi atunci și în accentele minore, precum inelele draperiilor sau rama oglinzii, pentru a lega tot designul într-un aspect coeziv și fluid, care să denote eleganță fără a fi excesiv.

Catifeaua e și ea un material popular în rândul celor care au ales un aspect luxos pentru apartamentul lor. Toate aceste materiale au în comun faptul că sunt mai fragile sau mai greu de întreținut, ceea ce presupune investirea unei sume de bani în mentenanța lor. Așadar, atunci când acestea sunt mereu curate, vizitatorii vor recunoaște opulența fără a fi nevoia de a fi comunicată.

Arta, la pièce de résistance

O capodoperă poate fi cheia ce îmbină tot decorul și poate fi cireașa de pe tort. Fie că este vorba de o sculptură sau un tablou, alege stilul potrivit pentru a completa aspectul camerei. Dacă mobila și decorul sunt mai detaliate, atunci o piesă de artă minimalistă sau abstractă ar putea aduce contrastul echilibrant, și vice versa.

În concluzie, atunci când vine vorba de un aspect luxury, apelează la specialiștii noștri de design de interior. Ei vor face tot posibilul să îmbine utilul cu esteticul pentru ca tu să poți aduce luxul funcțional în casa ta!

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici