Idei de design interior pentru living și cum să fii în pas cu stilul retro, datorită minimalismului

Idei de design interior pentru living și cum să fii în pas cu stilul retro, datorită minimalismului

Renovarea este încă un gând îndepărtat, însă vrei ceva nou? Iată câteva idei pentru design de interior pentru livingul tău! Vei afla aici câteva tips and tricks despre cum poți oferi un vibe nou și trendy camerei fără a cheltui prea mulți bani.

Dacă ai ajuns să citești acest articol, cu siguranță îți dorești să-ți împrospătezi livingul, însă ai rămas în pană de idei iar deciziile privind decorul sunt grele. Cu aceste idei design interior living, vei putea să încerci noutăți fără a-ți lua angajamentul îndelungat al renovărilor sau al sumelor deloc de neglijat aferente unui asemenea proces. De această dată, vom apela la gândirea minimalistă. Îți vom explica de ce chiar acum.

Cum te poate ajuta gândirea minimalistă să obții look nou, effortless

Minimalismul nu stă neapărat în achiziția mobilei în stil scandinav. Minimalismul, la bază, este o idee. Ea poate fi oglindită și în gândirea noastră – de exemplu, putem spune că multe din casele românilor sunt aglomerate din punct de vedere vizual. Aici, ne gândim la bibelouri, tapițerii pe pereți, covoare colorate, mileuri, iar lista poate continua. Având în vedere că, la actualul moment, mobila retro este în tendință, cum ar fi să elimini toate aceste decorațiuni vechi pentru a o scoate în evidență?

Știai că orice cameră poate avea un aspect minimalist? Nu trebuie să cumperi mobilă sau decorațiuni noi (ci, din contră, poți opta pentru restaurarea acestora cu un lac nou sau să le retapițezi) pentru a te preta gândirii minimaliste,  ci încearcă să reduci ceea ce ai până ajungi la un spațiu aerisit. Totul stă în funcționalitate, simplitate și eliminarea decorurilor 

Dacă îți permite bugetul, poți alege un covor nou sau draperii și perdele noi. Aceste două elemente pot schimba radical aspectul livingului. De asemenea, poți alege să schimbi culoarea pereților sau să lăcuiești podeaua, în cazul în care este din lemn, pentru a o proteja. By the way, știi cum se cheamă acel stil specific de aranjare a parchetului din blocurile vechi? Fishbone!

În acest moment, modelul fishbone este în tendință în materie de parchet deoarece minimalismul se inspiră din mobilierul și stilul retro scandinav, care are la bază un sufletul art deco prezent și în mobila retro românească.

Așadar, dacă deții un apartament din perioada comunistă, s-ar putea să ai o bijuterie de design interior ce poate străluci cu mici retușuri ici-colo. Astfel, apartamentele vechi pot fi în tendință fără ca tu să depui efort. Desigur, noi îți stăm întotdeauna pentru sfaturi: cum să alegi decorul, ce să păstrezi și la ce să renunți, ș.a.m.d. Cu siguranță sfaturile unui designer de interior de vor ajuta să realizezi astfel de idei mai rapid și mai ușor.

Inspiră-te din proiectele noastre!

Echipa Studio West Design îți pune la dispoziție câteva proiecte anterioare din care să te inspiri, de la paleta de culori aleasă la modalitățile moderne de aranjare a mobilei, pe site-ul nostru oficial vei găsi tot ce ai nevoie alături de serviciile disponibile în cadrul firmei noastre. Așadar, hai să ne cunoaștem, deoarece vrem să-ți facem visul o realitate!

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici