Stilul de design interior potrivit pentru un apartament mic

Stilul de design interior potrivit pentru un apartament mic

O problemă căreia trebuie să îi facă față proprietarii de apartamente sau garsoniere atunci când își amenajează locuința este lipsa spațiului. Dacă sunt întrebați către ce stil de design interior apartamente intenționează să se îndrepte, vor răspunde cel mai adesea că nu poate fi vorba despre stil într-un spațiu de 40-50 de metri pătrați. Este o percepție pe cât de greșită, pe atât de păguboasă pentru eficientizarea oricărui colț din casă. Cu o idee clară în minte și câteva sfaturi profesioniste, se poate obține maximum de confort și un aspect estetic unitar și definitoriu pentru personalitatea celui sau celor care locuiesc în apartament.

Care sunt cele mai adecvate stiluri de design într-un apartament mic?

Există mai multe stiluri de design care pot fi adecvate pentru un apartament mic sau o garsonieră, în funcție de preferințele personale și de nevoile individuale. În principiu, este recomandat să se utilizeze stiluri de design care potențează la maximul caracteristicile spațiul și lumina disponibile. În funcție de elemente și de amplasarea acestora se poate crea iluzia unei încăperi mai mari sau, dimpotrivă, a uneia înghesuite. Iată câteva stiluri de design care pot fi potrivite pentru apartamente mici:

1. Stilul minimalist

Stilul minimalist se concentrează pe un număr mic de corpuri de mobilier, reducerea la minimum a obiectelor decorative și pe utilizarea optimă a spațiului. Într-un apartament mic, acest stil poate fi util pentru a evita supraaglomerarea elemente care ar putea îngreuna vizual, dar și funcțional camera.

2. Stilul scandinav

Stilul scandinav se caracterizează prin culori luminoase, materiale naturale și linii simple. Aceste trăsături contribuie crearea unui aspect luminos și aerisit într-un apartament mic sau într-o garsonieră.

3. Stilul industrial

Definitorii pentru stilul industrial sunt obiectele și materiale inspirate din mediul fabricilor și al uzinelor, cum ar fi metalul, betonul sau cărămidă, lăsate la vedere. Acest stil, utilizat într-un apartament mic adaugă textura și adâncime spațiului.

4. Stilul boem sau boho

Stilul boem privilegiază culorile vii, modele eclectice, piesele de mobilier confortabile și ușor de mutat și decorațiuni unice. Într-un apartament mic, acest stil poate adaugă un aer artistic și original într-un spațiu restrâns.

5. Stilul clasic contemporan

Stilul clasic contemporan înseamnă linii simple, elegante, culori neutre și materiale de înalta calitate. Acest stil poate fi potrivit pentru un apartament mic, deoarece poate crea un aspect sofisticat și rafinat. Este important însă că mobilierul să fie adecvat spațiului, creat pe comandă, special pentru a se încadra în apartament și să nu se exagereze în privința elementelor decorative. Păstrarea măsurii este ceea ce recomandă o firma de design interior din Timișoara, confruntată adesea cu provocarea de a proiecta amenajarea de apartamente mici.

Alegerea stilului de design interior potrivit depinde de preferințele și nevoile individuale ale proprietarilor, de obiceiuri și stil de viață, de vârstă, de ocupații și pasiuni, dar și de bugetul disponibil pentru mobilier și decorațiuni.

Servicii de design interior Timișoara


Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici