8 idei pentru a face casa ta să pară mai luminoasă și mai spațioasă

8 idei pentru a face casa ta să pară mai luminoasă și mai spațioasă

În orașele mari majoritatea oamenilor locuiesc în apartamente medii-mici, unde nu sunt întotdeauna ferestre mari. Lumina este vitală pentru bunăstarea noastră și dacă vă întrebați cum ne putem face casa luminoasă pe tot parcursul anului, în articolul de azi am adunat câteva sfaturi simple care vă vor face casa să pară mai luminoasă și mai spațioasă.

Folosiți culori de bază

Oricât de mic ar fi spațiul, o bază clară și neutră va reflecta mai bine lumina. Atenție, nu trebuie să fie neapărat culoare albă, depinde de expunerea încăperii. De exemplu livingul tău este orientat spre nord, o bază neutră vă va permite întotdeauna să introduceți note de culoare mai închise sau mai intense, care vor adăuga contrast și profunzime.

Un mic truc pentru ferestre

În țările nordice, unde lumina naturală este puțină, oamenii obișnuiesc să nu pună perdele la ferestre. Cu toate acestea, știm că pentru diminuarea luminii strălucitoare și intimitate sunt importante. Optează pentru perdele luminoase și care să nu obstrucționeze intrarea luminii. Uitați să de perdele grele care pe lângă limitarea pătrunderii luminii naturale, restricționează fereastra. Folosiți-vă mai degrabă de un efect optic: luați o bară de perdea sau șină mult mai lată decât fereastra, dacă este posibil, lată cât peretele și împachetați căderile pe laterale, pe porțiunea de perete, așa cum vedeți în fotografie de mai jos. În acest fel, nu numai că lumina va putea intra liber, dar vei avea senzația că fereastra este mai mare!

beautiful contemporary modern design apartment with natural light fron bir window white curtain

Ordine

O casă are nevoie de dulapuri pentru a menține totul ordonat. Dar nu poți umple casa cu dulapuri voluminoase, așa ca mai întâi trebuie să faci o selecție atentă și să elimini ceea ce nu este esențial și pe care nu îl vei mai folosi. În caz contrar, spațiul de stocare nu va fi niciodată suficient. Ordinea și organizarea ajută la a face orice cameră mai mare și mai luminoasă.

Spatii deschise sau pereți din sticlă

Dacă apartamentul nu are bucătăria închisă, si va doriți totuși acest lucru, luați în considerare sa folosiți pereți din sticlă. În acest fel rezolvați problema și spațiul se va bucura de mult mai multă lumină.

Folosiți oglinzi

Unele note decorative personalizează și fac orice cameră confortabilă. În cazul camerelor întunecate, oglinzile sunt ideale: reflectă lumina și conferă profunzime prin reflectarea lor. Puteți alege un perete potrivit, de preferință pe partea opusă a ferestrei sau lângă acesta. Aici puteți plasa o oglindă mare sau o compoziție de oglinzi mici și de diferite dimensiuni. Alege un stil de rame și oglinzi care se potrivește cu restul decorului. O soluție destul de simplă, dar cu rezultate excelente.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici