6 moduri creative de a include plantele in amenajarea unei bai

6 moduri creative de a include plantele in amenajarea unei bai

Fiecare om are nevoie de plante in viata sa! S-a demonstrat stiintific ca plantele aduc pofta de viata, senzatie de calm si relaxare si mentin vie legatura dintre om si mediul inconjurator.

Ce-ar fi sa treci la nivelul urmator si sa integrezi plantele in baie? Da, te poti bucura de beneficiile lor chiar si intr-o incapere in care umiditatea este foarte crescuta sau luminozitatea este scazuta si ai putea crede ca multe flori nu rezista.

Exista plante care se acomodeaza perfect chiar si in baie, fara sa necesite o ingrijire deosebita, cum sunt: ferigile, bambusul, aloe, Monstera, Limba soacrei, iedera etc. Iata cateva idei pentru a le include intr-o baie luxurianta.

Ferigi in rame

Majoritatea ferigilor sunt usor de intretinut, iubesc umbra si sunt iubitoare de umiditate. O idee inedita de a le integra in baie este sa le montezi in rame, pe pereti, astfel le vei da voie sa se prezinte in toata splendoarea si sa-ti bucure vederea cu verdele lor crud.

Un copacel de bambus in mijlocul baii

Daca dispui de o baie cu un spatiu mai generos, poti improviza o mica insula, in centrul ei sau intr-o parte, cu o dimensiune de un metru patrat. In centrul acestui mic spatiu, poti pune un bambus de dimensiuni mari, a carui tulpina sa o inconjori cu verdeata.

Decor vertical din muschi si licheni

Acest trend a fost foarte popular in ultimii ani in Romania, mai ales in cazul amenajarii spatiilor de birouri sau showroom-uri. Acum il poti include chiar si in baie. Muschiul Pleurocarpous, de exemplu, are o crestere taratoare, adica pe orizontala, ceea ce inseamna ca se raspandeste si formeaza un covor verde natural. Panourile de licheni sunt excelente pentru bai, pentru ca acestia nu sunt foarte iubitori de lumina naturala. Se pot monta atat pe tavan, cat si pe perete sau podea.

Aloe – pentru baile cu lumina naturala

Pentru o baie in care patrunde suficienta lumina naturala prin fereastra, pot fi de efect ghiveciurile cu Aloe vera. Aceste plante vin intr-o varietate de dimensiuni, forme si texturi si, mai mult decat atat, sunt usor de ingrijit. Plantele de aloe pot fi udate doar o data pe luna, pentru ca sunt plante de desert si sunt iubitoare de lumina, astfel ca le poti amplasa in imediata apropiere a ferestrelor, indiferent cat de mici ar fi acestea.

Monstera creaza o atmosfera de spa

Poti crea in propria baie o atmosfera de spa, postand in apropierea cazii un ghiveci de dimensiuni mari cu Monstera. Aceasta planta este usoara, gratioasa si adora caldura, umiditatea si lumina, dar nu in exces. In plus, se poate preta chiar si in baile cu spatiu restrans.

Cada inconjurata de Limba Soacrei

Planta Limba soacrei este o alta optiune foarte buna pentru amenajarea unei bai. Poti alinia mai multe plante pentru a inconjura cada sau pentru a imbogati o parte a cazii (cea care este lipita de perete), alaturi de pietre, cristale sau alte obiecte decorative. Aceste plante sunt excelente pentru absorbtia toxinelor si sunt considerate ca fiind norocoase, in anumite tari.

In concluzie, poti crea propria oaza de vegetatie chiar in baie, optand pentru plante care rezista in aceste conditii de umiditate si lumina.

Servicii de design interior Timișoara


Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici