Matematica designului interior

Matematica designului interior

Cu siguranță nu de puține ori v-ați întrebat cât de sus trebuie să atârnați un tablou sau cât spațiu să lăsați între canapea și măsuța de cafea.

Așa că hai să găsim împreună răspunsul matematic al acestor întrebări, pentru a obține o casă amenajată în stil profesionist, la milimetru.

Perdele și draperii

Perdelele și draperiile nu există doar pentru a oferi intimitate și pentru a ține lumina departe de camera. Acestea oferă și oportunitatea de a colora camera, de a o revitaliza și de a-i adaugă o atingere delicată.

Ce trebuie să rețineți:

– 5 cm este distanță minimă dintre partea de sus a geamului și galerie. Pentru a crea senzația de fereastră mai înalta, montați galeria cât mai aproape de tavan.

– 10-25 cm este distanță ce ar trebui lăsată între marginea laterală a geamului și capătul galeriei, de fiecare parte a geamului. CU cast distanță este mai mare, cu atât fereastră va părea mai mare.

– Draperiile și perdelele trebuie să fie de cel puțin 2 ori mai late decât fereastră.

– 0 cm ar trebui să fie distanță dintre perdea sau draperie și podea. Puteți lasă 5 cm să atârne pe podea, dar niciodată nu lăsați niciun milimetru în minus deasupra podelei.

Tablouri

Nicio camera nu este completă fără ceva ce atârnă pe perete.

– 150 cm este înălțimea la care ar trebui atârnat un tablou, mai exact la o înălțime medie, la nivelul ochilor.

– 5 cm este spațiul care ar trebui lăsat între 2 sau mai multe tablouri de pe același perete.

– 10-20 cm este spațiul aproximativ care ar trebui să existe între partea de sus a spătarului canapelei și marginea de jos a unui tablou.

Sisteme de iluminat

Majoritatea camerelor necesită diferite soluții de iluminare, fiecare plasate la nivele diferite în camera.

– 170 cm este înălțimea ideală a unei lămpi de podea.

– 150 cm este înălțimea minimă la care puteți monta o aplică de perete lateral ( nu tavan).

– 8-15 cm ar trebui să fie spațiul dintre o aplică de perete lateral și marginea laterală a unei oglinzi sau a unui tablou.

– 90 cm este distanță la care un întrerupător ar trebui să fie poziționat de la nivelul podelei.

– 2.5-5 cm ar trebui să fie distanță dintre marginea ușii și întrerupător.

Mobila

Aranjarea mobilierului este unul dintre aspectele design-ului care creează confuzii și dureri de cap. Însă, cifrele următoare sperăm să elimine confuzia:

– 45 cm este distanță ideală dintre canapea și măsuță de cafea.

– 25-50 cm este distanță ideală dintre marginile covorului și pereți, într-o camera de mărime medie.

– 90 cm este distanță ideală dintre perete și o piesă de mobilier.

– 80 cm este înălțimea medie până la care ar trebui să se ridice un lambriu.

– 30 cm este adâncimea ideală a unui raft pentru cărți( 40 cm în cazul în care avem cărți supradimensionate).

– 100-110 cm este distanță ce ar trebui lăsată între 2 fotolii, pentru a permite integrarea în spațiul dintre ele a unei măsuțe de cafea.

– 60 cm este distanță care ar trebui să existe între 2 fotolii așezate unul lângă altul într-o camera mică.

Culori și imprimeuri

Când vine vorba de imprimeuri și culori, este dificil de stabilit reguli. Aici este foarte important să v urmați instinctul, Dar puteți urmă și sfaturile ghidului nostru:

– 60% este totalitatea spațiului pe care ar trebui să o acopere culoarea principala( de obicei pereții). pentru restul folosiți 2 culori în proporții egale de 15% și o culoare mai puternică în proporție de 10%.

– 3 este numărul ideal de imprimeuri pe care ar trebui să îl folosiți într-o camera. Combinați proporțiile folosind un imprimeu mare, unul mediu și unul mic, sau testați altă combinație, limitându-vă în continuare la 3 modele.

Toate instrucțiunile din ghid sunt doar puncte de pornire, acestea neavând intenția de a dicta rezultatul final sau deciziile.

Este foarte important să vă încredeți în gusturile dumneavoastră și în simțul practic și artistic. Până la urmă, rezultatul final este ceea ce va place, ceea ce va face să vă simțiți confortabil și ceea ce vă definește.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici