Indiferent că iți place să faci doar un duș scurt, de 5 minute sau o baie lungă, cu spumă, probabil că iți dorești ca și baia ta să aibă un aspect impecabil. Sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când o decorezi, cum ar fi: culorile, dimensiunile camerei, mobilierul de baie și nu numai.
Dacă vrei să aflii mai multe detalii despre acest subiect, citește în continuare acest articol deoarece-ți vom oferi câteva sfaturi care te vor ajute să-ți creezi o baie potrivita pentru stilul și nevoile tale.
Băile mici sunt ceva mai greu de amenajat, însă având dimensiuni compacte, nu va fi nevoie să faci un efort financiar prea mare.
Cu ajutorul culorilor deschise vei putea să faci că spațiul să pară mai mare, mai aerisit. Se recomandă folosirea albului pentru pereți, însă poți să folosești și o nuanță de gri deshis sau de beige. Pentru puțin contrast, poți să adaugi și câteva plante de apartament. Ferigile sunt o opțiune bună deoarece acestea iubesc umiditatea.
Oglinzile dau senzația de un spațiu mai mare deci, adaugă cât mai multe- de diferite dimensiuni și la diferite înălțimi. Acestea sunt și practice pentru că astfel, toți membrii familiei tale le vor putea folosi: de la mic la mare.
P.S. Oglinzile sunt responsabile și pentru reflexia luminii, deci, dacă baia ta nu are geam, făcând acest lucruri vei putea să o umplii de lumină.
Privirea se vă pierde în micile pătrate, iar suprafețele nu vor părea împărțite inegal de plăcile de faianță sau de gresie. Acestea păcălesc ochiul și oferă senzația că spațiul este mai mare decât este de fapt.
Citește și Cum să amenajezi o garsonieră
Ai crede că este simplu să-ți alegi doua culori pentru a-ți amenaja baia, însă nu e chiar așa deoarece trebuie să ții cont de culorile pe care vrei să le combini.
Poți să alegi doua culori complementare, spre exemplu. O regulă nescrisă spune că nuanța faianței trebuie să fie mai deschisă decât nuanța gresiei.
Dacă-ți plac baile lungi, în cadă, am o veste mai puțin bună pentru tine. În cazul unei bai mici, cea mai practică soluție este cabina de duș. Insaa.. (și acum vine vestea bună), poți opta pentru o cabină de dus cu hidromasaj, aceasta te va ajuta să te relaxezi și să te simți aproape ca și în cadă.
Iar, bineînțeles, în funcție de tematica băii și de preferințele personale, poți alege o cabină de duș mai clasică, cu ramă sau una mai modernă, fară ramă.
Dacă vrei să ieși din tipare și să nu folosești gresie și faianță, poți să optezi pentru:
● tapet rezistent la apă- se curăța ușor, nu se zgârie, ușor de aplicat
● podea epoxidica- termoizolantă și hidroizolanta, este o pardoseală caldă, ușor de curățat și rezistentă
● panouri murale decorative pentru spatile umede- imita faianță, rezistente la umezeală, pete și mucegai
● plăci decorative din ciment- pot fi folosite că accent pe pereți sau pentru a delimita o anumită zonă sau pentru pardoseală, nu absoarbe apa și previne dezvoltarea microbilor.
Procesul este unul mai dificil, dar după ce vei termina, te vei simți extraordinar în noua ta baie. Dacă vei tine cont cătuși de puțin de sfaturile de mai sus, totul ar trebui să meargă că pe roate, iar tu te vei simți mai inspirat că niciodată.