Cum alegi masa potrivită pentru bucătăria ta?

Cum alegi masa potrivită pentru bucătăria ta?

Pentru a ști să alegi masa potrivită pentru bucătăria sau livingul tău, trebuie să știi că va trebui să ții cont de câteva aspecte. Este întotdeauna necesar să se țină cont de dimensiunile camerei, de înălțimea blatului din bucătărie sau de formă mesei. Va trebui să te decizi și în ceea ce privește alegerea materialelor, deoarece acestea sunt decisive asupra stilului pe care vrei să-l dai interiorului tău.

Iată o privire de ansamblu asupra aspectelor esențiale înainte de a face pasul.

Luați în considerare mai întâi dimensiunile camerei

Că orice piesă de mobilier pe care o alegi pentru interiorul tău, ai grijă să ții cont de dimensiunile camerei tale. Că să te îndrumăm, să știi că în general lăsăm o distanță de 120 cm între masă de bucătărie și perete sau între masă și restul mobilierului. Scopul este de a putea merge liber în spatele unei persoane așezate.

Masă este o piesă importantă și de multe ori ea este cea care dă tonul și atmosfera. Mai presus de toate, corespunde modului tău de viață: ai nevoie de multe locuri? Primești regulat? Folosiți acest tabel în alte scopuri? Răspunsul la aceste întrebări vă va ajută, fără îndoială, să alegeți cea mai potrivită formă.

Formă mesei pentru a alege masă potrivită

Alegerea formei potrivite pentru masă ta din bucătărie este cheia pentru optimizarea spațiului și stilul tău de viață. Pentru a rămâne în limitele standardelor, aveți trei soluții.

Masă rotundă

Masă rotundă

Masă rotunjită adaugă energie interiorului tău. Este mai puțin răspândită decât omologii săi, mese pătrate sau dreptunghiulare. Masă rotundă oferă o latura confortabilă încăperii și este foarte practică pentru casele care primesc puțini sau un număr mic de oaspeți.

Cel mai adesea rezervat pentru uzul familiei, creează o atmosferă caldă printre mese, apropiindu-și membrii. Fără margini sau unghiuri care să spargă perspectiva. Își găsește cu ușurință locul în cele mai mici încăperi și formele sale măresc vizual spațiul.

Masă pătrată bucatarie

Masă pătrată

Masă pătrată oferă o atmosferă aparte. Este ideală pentru sălile de mese mici, deoarece ocupă puțin spațiu. Această masă este potrivită pentru patru persoane și pentru utilizarea zilnică. Dotat uneori cu extensie, oferă posibilitatea de a găzdui mai mulți oaspeți.

Masă dreptunghiulară bucatarie

Masă dreptunghiulară

Masă dreptunghiulară este cea care se găsește în majoritatea locuințelor. Această masă multifuncțională este potrivită pentru familiile numeroase sau pentru primirea mai multor invitați.

Vă permite să lăsați mai mult spațiu în timpul meselor. Se găsește într-o multitudine de mărimi și deseori este posibil să adăugăm extensii. Acest tip de masă este plasat în centrul încăperii sau lângă un perete. Utilizarea să primară poate fi și deturnată, cu condiția, desigur, să fie folosită că birou sau pentru a pune decorațiuni pe acesta.

Masă modulara bucatarie

Mese modulare pentru a se adapta la toate configurațiile

Dacă nu vrei o masă care să ocupe spațiu, tendința este modulară. În funcție de dimensiunea încăperii, puteți avea mai multe mese de înălțimi și forme diferite și să le reuniți ocazional pentru a crea o atmosferă cu totul specială.

Materialul și designul mesei

Lemnul este un material clasic și prietenos care emană o anumită căldură și este potrivit pentru găzduirea adunărilor mari. De-a lungul anilor capătă o patina și îmbătrânește foarte bine. Masă de fermă sau o masă în stil scandinav vor aduce un aspect opulent casei tale.

Metalul oferă interiorului tău un stil urban super trendy, dar puțin mai delicat, deoarece este susceptibil la zgârieturi. Același lucru este valabil și pentru sticlă, care are un design rafinat și rafinat. Ușor de curățat, se teme totuși de uzură timpului și de rupere. Aceste două materiale creează un stil destul de minimalist.

Plasticul vine în multe culori, dar este totuși un material fragil care îmbătrânește rău în timp. Principalul său avantaj rămâne multiplicitatea formelor și un aspect foarte modern.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici