Bucătăria este punctul central al casei. Este locul de unde vin arome îmbietoare și totodată, locul în care ne adunăm cu toții dimineața la cafea și seara la cină. Este foarte important că bucătăria să fie decorată cu stil, dar mai ales cu utilitate. Bucătăriile mari sunt mai ușor de amenajat, însă cele de dimensiuni mai mici necesită mai multă atenție.
În acest articol ne dorim să vorbim despre ce fel de masă trebuie să alegi într-o bucătărie mica și cum o poți integra.
Înainte de a intra în mai multe detalii, ar trebui să stabilim ce înseamnă o bucătărie mică. O bucătărie mică are 8-10 metri pătrați, iar o bucătărie în care poate să existe un loc de luat masa ar trebui să aibă între 12-14 metri pătrați.
Reprezintă una dintre cele mai la îndemănă variante pentru bucătăriile mici și foarte mici. În funcție de spațiul pe care-l ai la dispoziție, poți să iți cumperi și scaune pliante. Acestea pot avea forma dreptunghiulară sau semicerc.
Dacă ai o bucătărie lungă și îngustă poți să optezi pentru o masă pliantă fixată pe perete. Avantajul este că nu ocupă spațiu la nivelul pardoselii atunci când este pliată. Aceasta poate fi suficient de mare pentru a fi folosită simultan de 4-6 persoane.
În cazul bucătăriilor open space, un corp tip insulă de bucătărie poate fi folosit drept masă de bucătărie. Un blat simplu amplasat la fereastra sau o masă tip bar amenajată în continuarea dulapurilor sunt niște variante pe care le poți lua în considerare.
Nu sunt recomandate într-o bucătărie mică deoarece tind să ocupe mai mult spațiu.
Mesele de bucătărie pot fi confecționate din diferite materiale, însă cel mai important factor de care trebuie să ții cont atunci când o alegi este durabilitatea.
Este cea mai populară alegere și este cel mai durabil. Este foarte potrivit pentru bucătăriile în stil boem sau rustic.
Sunt potrivite într-o bucătărie cu decor contemporan sau industrial. Este foarte durabil, dar e predispus la zgârieturi și rugină.
Sunt foarte ușor de întreținut și greu de pătat și sunt destul de rezistente. Se potrivesc excelent într-o bucătărie modernă sau în stil contemporan.
Sunt mai ieftine decât cele din lemn masiv, marmură sau sticlă. Nu se pătează ușor, însă nu pot fi recondiționate prea ușor în caz că s-au ciobit, dezlipit sau zgâriat.
Cuvântul cheie într-un spatiu mic, nu doar într-o bucătărie mică, este adaptabilitate. Și nu uita să folosești nuate deschise deoarece acestea vor da impresia de spațiu mai mare.
Sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat și că ai reușit să-ți alegi și să-ți incorporezi cea mai frumoasă și mai potrivită masă în bucătăria ta mică.