Dressingul este visul oricărei femei. Dar cum trebuie creat?

Dressingul este visul oricărei femei. Dar cum trebuie creat?

Când vine vorba de casă, dressing-ul este în fruntea listei de dorințe a fiecărei femei. Dar nu este un vis atât de imposibil de realizat, dimpotrivă! Iată câteva sfaturi despre cum să proiectați și să construiți un dressing perfect.

Dressingul este unul dintre cele mai populare colțuri din casă, este soluția perfectă pentru gestionarea spațiului dedicat pentru încălțăminte și îmbrăcăminte într-un mod optim. Nu este nevoie de un spațiu imens pentru a crea un dressing, important este să ai spațiul util de mișcare în interiorul acestuia, pe lângă ceea ce va fi folosit pentru depozitarea pantofilor și îmbrăcămintei.

Proiectarea unui dulap încorporat este foarte simplă și cel mai bun loc pentru a-l așeza este, fără îndoială, dormitorul, dar poate fi amplasat armonios și într-o încăpere adiacentă acestuia. Pentru proiectarea unui dressing se ia în considerare spațiul dar și aspectul care în funcție de gusturile și nevoile pot fi dezvoltate de-a lungul unui singur perete, un colț sau chiar în centrul unei camere.

Important este să-ți studiezi spațiul în cel mai bun mod posibil și să găsești poziția potrivită. De fapt, doar doi metri pătrați sunt suficienți pentru a crea o cabină perfect echipată și funcțională. Pereții pot fi realizati din: zidarie, gips-carton sau cu rame autoportante din aluminiu.

Realizare si pozitionare dressing

Spațiul pentru un dressing poate fi obținut, dintr-o porțiune din dormitor. Dacă acesta nu este suficient de mare pentru a-l conține, poate fi construit într-o camera alăturată sau în interiorul unui hol care deservește două încăperi alăturate, la subsol sau la mansardă.

Dimensiunea și mai ales forma depind de dimensiunea camerei și poziția ușilor și ferestrelor. Forma preferată este regulată: de obicei dreptunghiulară sau pătrată. Dar, în unele ocazii, pentru a valorifica mai bine spațiul disponibil, se pot alege forme mai puțin obișnuite, dar eficiente.

Cel mai important sfat este să nu coborâți sub 2 x 1,3 metri în dimensiune. Nu vă faceți griji pentru a sacrifica prea mult spațiu pe pat. Funcția dressing-ului este de a comanda și de a facilita utilizarea îmbrăcămintei tale. Prin urmare, restul camerei trebuie să conțină mobilier puțin și esențial. Ori de câte ori este posibil, este convenabil să integrezi o baie în cameră chiar dacă este de dimensiuni minime.

Daca spatiul de care aveti la dispozitie este foarte putin, o solutie buna este sa profitati de spatiul pe inaltime. Există, de fapt, structuri înălțate care permit utilizarea adecvată a spațiului disponibil. Cu tavane mai mari de 2,70 m, un pat de mansardă poate fi realizat de un meșter pentru a integra cabina la baza acesteia; sau poți cumpăra o soluție gata de organizare și completată cu accesoriile potrivite.

Dressing

Cum să profitați la maximum de spațiu

Într-un colț, în față , în spate sau lângă pat. Sunt multe proiecte care pot fi adoptate. Este necesar doar să înțelegeți care este cel mai potrivit în funcție de dimensiunea și forma camerei. Pe baza aceleiași dimensiuni, pot fi amenajate cabine total diferite: cu forma C la L și U. Singurul lucru esențial pe care trebuie să îl luați în considerare este încărcarea minimă în adâncime de 120 cm (60 echipamente + 60 de trecere în față) si, in latime, 200/220 cm.

Dacă ai o camera dreptunghiulară de minim 4 metri lungime, poți amenaja cabina pe una din laturile mai scurte. Luați în considerare o lățime de aproximativ un metru și jumătate și alegeți uși glisante, mai bine din sticlă pentru a lăsă să între lumina.

Dacă dormitorul tău este pătrat, de minim 4 x 4 metri, poți așeza dressing-ul într-unul din colțuri. Vei completă cei doi pereți alături după preferință, cu alte elemente de dulap, o biblioteca sau un birou montat pe perete.

Dacă spațiul permite, adică dacă camera este îngustă, dar are cel puțin 4 metri lungime, dressingul poate fi amplasat lângă pat. Această soluție face posibilă dotarea lui pe trei lături, cu o utilizare cu adevărat funcțională a spațiului.

Cum se organizează spațiile

Este esențial, mai ales atunci când spațiile sunt reduse la minim, să echipezi dressing-ul în cel mai bun mod posibil. Mai ales că garderoba trebuie întotdeauna organizată, în ordine și în care totul să fie la îndemână. Poziționați sertarele joase (nu mai mult de 3/4 de sertare) sau modulele de pantofi la bază și umerasele deasupra, la nivelul ochilor. Profitați apoi de spațiul la înălțime cu rafturi deschise.

Amenajarea unui dressing se bazează, practic, pe panouri fixate pe peretele de care sunt atașate, rafturi reglabile pe înălțime, umerașe și sertare . Vor fi accesorii precum umerașe pentru genți, suporturi pentru cravate și suporturi pentru pantaloni.

Un dressing, dacă este bine organizat, poate fi folosit nu doar pentru depozitarea hainelor și accesoriilor, ci și a valizelor și a păturii profitând de spațiile la înălțime și la colțuri.

Dacă dressing-ul este suficient de mare, poate fi folosit pentru a se îmbrăca singur și în acest caz trebuie să fie echipat cu câteva elemente de șezut și un perete cu oglindă bine luminat. Chiar și în cabinele cu spațiu minim, oglindă nu poate lipsi. Dacă nu este suficient spațiu, oglindă poate ocupă toată suprafață ușii de acces. Dressingul rămâne adevărată soluție alternativă la dulapuri.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

 

Citește și: Cum amenajăm un dressing în cameră – idei practice

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici