Design interior apartamente

Amenajări interioare apartamente

Design interior apartamente

De ce trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi imobilul?

Indiferent dacă vrei să amenajezi un apartament nou sau să reamenajezi locuința veche, iată de ce trebuie să ții cont atunci când vorbim de design interior apartamente.

Lumina – Există multe indicații cu privire la poziționarea mobilierului în funcție de sursele de lumină. De exemplu, pe birou, lumina trebuie să bată din față sau din lateral (din partea stângă pentru dreptaci sau din dreapta pentru stângaci). În dormitor se recomandă ca patul să fie așezat lângă ferestre, dar să nu fie lipit de peretele cu geamuri. Mai mult, amplasarea corpurilor de iluminat trebuie stabilită cu grijă și atenție sporită la detalii.

Spațiul – Camerele foarte aglomerate obosesc privirea și amplifică sentimentul de claustrofobie. Cel mai bine este să alegi doar mobilierul de care ai nevoie. O canapea extensibilă, cu mânere mici (sau fără mânere) avantajează spațiul din sufragerie. De asemenea, este de ajutor atunci când ai nevoie de un spațiu de dormit în plus după o petrecere cu prietenii.

Alege măsuțe care se pot rabata și rafturi prinse de perete, pentru a salva cât mai mult spațiu din locuința ta.

Cromatica – Poate că nu pare foarte importante la început, însă culorile pe care le alegi îți vor influența stările de spirit. Specialiștii în design interior apartamente recomandă alegerea unor culori calde pentru pereți, pentru a reda senzația de spațiu deschis. Însă poți să creezi o zonă de impact în locuință. Aici te poți juca și amenaja în culori mai îndrăznețe.

Oglinzile – Muzeul Simțurilor este un loc care demonstrează că multe atracții includ oglinzi. Este un truc vechi care ajută la crearea impresiei unui spațiu mai mare. De altfel, poți avea o oglindă în dormitor – deasupra măsuței de toaletă sau lipită de ușa șifonierului. Nu este exclus să găsești locuri mai puțin convenționale în care să poziționezi oglinda, așa că o poți amplasa și deasupra patului matrimonial.

CERE DETALII

design interior apartamente

Design interior apartamente

Cum poți crea un design interior apartamente atractiv?

Deși există firme specializate în amenajări interioare apartamente, mulți oameni preferă să lucreze pe cont propriu. Stilul fiecărei persoane este diferit, iar moda se schimbă mult prea repede. Alege să îmbini utilul cu plăcutul, propune ce îți place ție unei echipe care să execute totul cu dedicare!

E foarte important ca pe toată durata amenajării să ai alături un grup de profesioniști. La West Concept vei întâlni persoane creative, iar ideile membrilor par a fi nelimitate. Pasiunea și profesionalismul sunt două ingrediente principale de care trebuie să se bucure orice client. Astfel, tu trebuie să faci o muncă de echipă cu proiectanții și executanții. Dorințele tale alături de sfaturile specialiștilor vor crea un rezultat final fascinant.

amenajări interioare apartamente

De ce să ne alegi pe noi?

Te întrebi care sunt pașii de inițiere în proiect?

Cel mai ușor ar fi să îți creezi încă de la început un proiect design interior apartamente care să conțină ceea ce îți dorești. Începe cu mobilierul de bază: patul, canapeaua, biblioteca, biroul. Adaugă elementele decorative: măsuța de cafea, fotoliile, televizorul. Nu în ultimul rând, pune pe listă lucrurile care te definesc: poze înrămate, cărți sau ghivece cu plante. Încearcă să respecți pe cât de mult posibil bugetul propus, însă ia-ți și o marjă.

O încăpere importantă a locuinței este bucătăria. Gândește-te câte ore petreci în bucătărie în fiecare săptămână. În funcție de stilul tău, alege mobilierul de care ai nevoie. Optează pentru dulapuri suspendate și electrocasnice care pot fi încorporate.

Există mici secrete cu privire la culori pe care trebuie să le ai în vedere. De exemplu, verdele amplifică buna dispoziție. Albastrul este o nuanță liniștitoare și îndeamnă la calm. Galbenul dă senzația de intimitate. Violetul poate crește neliniștea, iar movul este culoarea indiferenței. Roșul este o culoare puternică, simbolizează pasiune, entuziasm și conferă sentimente mixte. Așadar, alege-ți cu grijă paleta de culori!

Stil vintage sau modern pentru design interior apartamente?

Dacă te pasionează lucrurile handmade, poți opta pentru decorațiuni făcute chiar de tine. Internetul este plin de tutoriale care te pot ajuta să creezi obiecte personalizate și unice. De asemenea, poți cumpăra de la producătorii locali. În așa fel, susții firmele mici și achiziționezi obiecte care îndeplinesc un anumit standard de calitate. Tu ești persoana care trebuia să ia deciziile!

Produsele din ratan reprezintă un nou trend în materie de amenajări interioare apartamente. În contextul în care beneficiezi de o terasă spațioasă, optează pentru un scaun suspendat tip balansoar. Cu siguranță te va ajuta să te relaxezi în zilele în care te ajunge oboseala. Va fi locul în care vei uita de sarcinile de la locul de muncă și de grijile cotidiene. Vei putea să-ți petreci diminețile la cafea sau orele de citit. Mai ales în sezonul cald, este un obiect potrivit în orice terasă, grădină sau balcon.

Nu uita nici de spațiul sanitar. Cu siguranță este o zonă căreia trebuie să-i acorzi atenție și pe care să o decorezi în ton cu restul camerelor. Aici poți selecta doar câteva obiecte de impact, precum coș de rufe din lemn sau suport pentru prosoape cu design aparte. Prin creativitate, vei reuși să creezi un aspect armonios pe placul tuturor.

Ești pasionat/ă de stilul modern? Atunci optează pentru obiecte decorative de interior. Vazele din ceramică, aranjamentele inedite pentru perete sau suporturile de lumânări parfumate sunt potrivite pentru o atmosferă relaxantă. Bețisoarele pentru aromaterapie sau difuzoarele pot fi și ele amplasate pe hol sau în camera de zi. Doar așa poți transforma treptat noul spațiu decorat într-un cămin plin de iubire. Prin acest mod, va deveni o oază de bunăstare pentru toții membrii familiei.

Ține minte: locuința ta te definește. Trebuie amenajată astfel încât să te facă să te simți relaxat și confortabil.

Amenajări interioare apartamente

Alege-ne pe noi și bucură-te de spațiul la care ai visat dintotdeauna!

Ai întrebări? Dorești să cunoști prețul inițial al proiectului?

Scrie-ne, spune-ne despre casa ta. Îți vom răspunde în curând, asigură-te că verifici și în spam!

    Vezi politica de confidențialitate