De ce sa incluzi piese de mobilier multifunctionale in amenajarea casei tale?

De ce sa incluzi piese de mobilier multifunctionale in amenajarea casei tale?

Nu este o noutate faptul ca popularitatea stilului minimalist se afla intr-un trend ascendent si ca oamenii acorda o atentie tot mai mare felului in care isi amenajeaza locuintele. Multi dintre ei pun accent pe integrarea in decor numai a elementelor care au un scop si care nu ocupa inutil spatiu. Astfel, se justifica interesul pentru mobilierul multifunctional, adica acele piese de mobilier care au dimensiuni compacte si care indeplinesc mai multe functii.

Aceasta tendinta se remarca nu numai in locuintele mici, in care se doreste optimizarea spatiului, ci si in locuintele mari. Producatorii de mobilier aduc in prim-plan piese concepute pentru a se adapta stilului de viata modern. In aceasta categorie intra si piesele de mobilier multifunctionale, cum ar fi canapeaua extensibila, care poate fi rapid transformata intr-un pat.

Mobilierul multifunctional nu ocupa mult spatiu

Economisirea de spatiu este principalul avantaj asociat pieselor de mobilier care indeplinesc mai multe functii. Poate cel mai bun exemplu il constituie canapeaua extensibila, utila in locuintele unde nu se poate amenaja o camera speciala pentru oaspeti. De altfel, alegerea canapelei in locul unui pat ajuta la maximizarea spatiului si impiedica senzatia de aglomeratie.

Dezorganizarea si inghesuirea pieselor de mobiler intr-o camera o pot face sa para mai mica decat este. Folosind mobilier cu mai multe roluri, se elimina aceasta probabilitate. Un alt exemplu il constituie paturile prevazute cu spatiu de depozitare. Folosind un astfel de pat, nu mai este nevoie de inca un dulap in camera.

piese de mobilier multifunctionale

Investitia financiara este mai mica daca se alege mobilier multifunctional

Costurile de amenajare sunt mai mici daca se opteaza pentru mobilier multifunctional. Nu mai este necesara cumpararea mai multor piese de mobilier, fiind suficienta una care indeplineste mai multe functii. Deci, persoanele care aleg aceasta varianta economisesc mai mult si pot sa foloseasca un buget mai mic pentru reamenajarea unei camere.

Piesele de mobilier multifunctional sunt usor de intretinut

Un alt aspect care a propulsat mobilierul multifunctional in preferintele designerilor de interior si nu numai este modul simplu de intretinere. Acestea vin insotite de un manual care ofera toate indicatiile necesare cu privire la curatare. In plus, in fabricarea pieselor de mobilier multifunctional se folosesc materiale ca plasticul si vinilul. In comparatie cu lemnul si alte materiale traditionale folosite de regula in fabricarea mobilei, acestea pot mai usor de intretinut in timp, intrucat nu impun folosirea unor substante speciale de lustruire sau curatare.

Asadar, persoanele care se afla in cautarea unui stil de viata minimalist si care vor sa profite la maxim de spatiul din casa lor, se pot orienta catre piesele de mobilier multifunctionale. Acestea economisesc spatiu si bani, fiind o investitie inspirata pe termen lung.

Servicii de design interior Timișoara


Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici