Cum să-ți amenajezi casa dacă ai animale de companie

Cum să-ți amenajezi casa dacă ai animale de companie

Animalele de companie influențează în mod pozitiv comportamentul și activitățile zilnice ale oamenilor. Ele oferă protecție împotrivă depresiei, a anxietății și a singurătății. Sunt atente, amuzante, altruiste și oferă bucurie și alinare necondiționată, însă nu prea știu ele să aibă grijă de casa ta. De aceea, trebuie să ții cont de câteva chestiuni atunci când ai animale de companie și vrei să-ți amenajezi locuința.

1. Culorile

Animalele năpârlesc și chiar dacă vei folosi mereu o perie specială, parul vă apărea de nicăieri. O soluție pentru această problemă este să-ți amenajezi casa în culori care se asortează cu blănița animalului. Dacă ai un cățeluș alb, evită negrul și nuanțele închise. A, da, poți să optezi și pentru textile cu printuri mai mici.

2. Renunță la decorațiunile multe și mărunte

Obiectele decorative mici pot fi înghițite, ronțăite, sparte, furate și ascunse după canapea și deranjate. Decorează-ți casa cu obiecte mai mari. Și nu doar atât, amplasează-le în care animalul nu poate să ajungă. P.S. Acestea sunt și mai ușor de curățat.

3. Lasă jucării la vedere

Asigură-te că animalutul tău are o mulțime de jucării în jurul său. Acesta se va juca cu ele și nu ar mai trebui să fie atras de alte obiecte. În acest fel, vei putea să salvezi mobilierul, perdelele, cablurile și orice altceva.

4. Nu da mulți bani pe covoare și alege-le inteligent

Un animal înseamnă diverse mirosuri neplăcute, distrugeri, pete și par. Câine, iepure sau pisica, cu siguranță va avea cel puțin o dată un accident pe mult iubitul tău covor din living. Covoarele cu fire scurte și printuri cât mai mici sunt cele mai ușor de curățat și cele mai greu de destrămat.
Evident, igiena este foarte importantă și nu trebuie neglijată. Covoarele trebuie curățate și chiar schimbate regulat.

5. Îndreaptă-te spre materiale rezistente

Evită pardoselile din materiale scumpe, cum ar fi parchetul din bambus și optează pentru placi ceramice, lemn masiv sau parchet laminat. Pentru draperii, fețe de pernă și cuverturi este recomandat să eviți materialele cu textura satinată.

Dacă urmează să-ți cumperi o canapea nouă orientează-te spre modelele dehusabile. Alege un model care are o husă rezistentă. Însă daca nu-ți dorești o canapea noua, dar dorești să o protejezi pe cea pe care o ai deja, cumpără material și apelează la un croitor pentru a-ți confectiuna două-trei huse. Cât despre material, cel care s-a dovedit a fi cel mai rezistent este catifeaua.

Deoarece nu vei putea să previi chiar totul, poate ar fi bine să-ți duci animalul la câteva ore de dresaj deoarece acestea-l vor face mai disciplinat.

Cum să-ți amenajezi casa dacă ai animale de companie

Soluțiile noastre te vor ajuta să previi anumite incidente sau neplăceri și să-ți păstrezi casa curată și ordonată. Dar nu uita, alege texturi puternice, pardoseli rezistente la umezeală și ușor de curățat și da uitării textilele delicate și pardoselile pretențioase.

O amenajare corectă te poate ajuta să ai mereu parte de o atmosfera faina în care să te joci cu micuțul tău blănos, fară să-ți faci griji că mobila și obiectele decorative ar putea fi distruse de animalutul tău.

Sursa foto pexels.com

Designer de interior Timișoara

Contactează-ne

 

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici