5 tendințe în amenajarea bucătăriei care vor rezista și în 2023

5 tendințe în amenajarea bucătăriei care vor rezista și în 2023

Bucătăria unei locuințe este locul în care oamenii se simt „acasă”, în care confortul, interacțiunea cu familia și ecourile propriei copilării trebuie să se imprime în stilul de amenajare, în obiectele decorative și utilitare din interior. În funcție de personalitatea proprie, de specificul familiei din care provin locatarii, dar și de stilul de viață și de preferințele moderne, bucătăria va căpăta o amprentă diferită în ceea ce privește elementele de design interior în apartamente și case. Clienții firmelor de amenajări pun din ce în ce mai mult accent pe designul bucătăriei și, indiferent că va fi spațiul în care se gătește intens, fie că nota dominantă va cădea pe socializare, sunt câteva tendințe care se remarcă și care cu siguranță vor rezista și în 2023.

1. Revenirea interesului pentru lemn

Oamenii tânjesc după sentimente de calm și o atmosferă cu palete liniștitoare de nuanțe, iar lemnul, cu diferitele sale tonuri și texturi este o alegere preferată de mulți. Se optează pentru lambriuri, tavane marcate cu grinzi decorative, în stilul rustic sau pentru mobilier din lemn, dulapuri, mese, scaune și etajere, dar și corpuri care maschează aspectul mai rece și impersonal al electrocasnicelor. Lemnul natural de frasin are un aspect deosebit și oferă bucătăriei o atmosferă rustică și o căldură aparte spațiului. Este comercializat de majoritatea magazinelor mari care au în ofertă articole pentru amenajări interioare.

amenajarea bucătăriei

2. Detaliile fac diferența

Bucătăriile sunt astăzi spații cu multe detalii care le personalizează și care contribuie la funcționalitatea lor, așa cum este înțeleasă de fiecare proprietar. Oamenii tind să achiziționeze electrocasnice cu diferite finisaje la exterior ori să le mascheze sub corpuri special concepute sau să investească în aparate și obiecte care să le aducă un plus de confort preferințelor culinare, cum ar fi expresoare, cuptoare pentru anumite feluri de mâncare, ustensile de gătit performante.

Vasele, farfuriile, suporturile pentru cuțite și tacâmuri îmbină funcționalitatea cu nota de eleganță și stil necesară oricărei bucătării în care oamenii se simt acasă.

3. Bucătării mai inteligente

Sistemele și opțiunile integrate de tehnologie inteligentă care se adaptează stilului de viață al utilizatorilor finali par să devină mai avansate pe zi ce trece. Acest lucru se poate observa în majoritatea funcțiilor și aparatelor, de la robinete inteligente la cuptoare controlate prin smartphone până la simple dulapuri cu închidere prin atingere. Bucătăriile inteligente reprezintă cu adevărat apogeul designului pentru o bucătărie de lux.

Amestecul de elemente cu texturi și forme diferite

4. Amestecul de elemente cu texturi și forme diferite

Varietatea pare să fie condimentul principal al unei bucătării moderne. Oamenii preferă amestecul de materiale folosite în moduri unice și creative. Întunecat și deschis, strălucitor și mat, vopsit și în nuanță de lemn – totul este o combinație în prezent. Se pot îmbina lemnul și metalul în designul bucătăriei, în nenumărate electrocasnice și mobilier cu o gamă largă de finisaje. Tendințele în bucătărie merg dincolo de folosirea exclusivă a oțelului inoxidabil, iar acest lucru permite variații și jocuri deosebite în design.

5. Preferința pentru electrocasnice cu un consum redus de energie

În contextul actualei crize energetice, tot mai multe persoane au în vedere și reducerea consumului de energie electrică prin aparate electrocasnice de clasă energetică bună, care micșorează de asemenea consumul de apă și minimalizează poluarea. Integrarea acestora în spațiul bucătăriei reprezintă astăzi o investiție eficientă și responsabilă, preferată de tot mai mulți proprietari care își amenajează bucătăria de vis.

Servicii de design interior Timișoara

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Obține o ofertă personalizată pentru proiectul tău. Click aici